top of page

Pakkauskillasta rekisteröity yhdistys


Pakkauskilta on Suomen Pakkausyhdistyksen järjestämän Pakkausalan peruskurssin käyneiden henkilöiden muodostama järjestö. Killan perustivat yhdessä kahden ensimmäisen peruskurssin suorittaneet pakkarit vuonna 1967. Killan tarkoituksena on toimia alalla toimivien henkilöiden yhteistyöverkostona sekä edistää pakkausalaa Suomessa.

Tällä hetkellä, kun järjestyksessä 80. kurssi on takanapäin, on killassa noin 500 henkilöjäsentä ja se on vakiuttanut asemansa olemalla ainoa koko pakkausalan yhteinen henkilöjärjestö Suomessa.

Killan toimintaan on perinteisesti kuulunut kiltamöötti ja kokous, jotka järjestetään ekskursion ja illalliskokouksen merkeissä kaksi kertaa vuodessa aina jossakin ammatillisesti mielenkiintoisessa kohteessa. Vuosikymmenien aikana killistit ovat päässeet tutustumuaan hyvin kattavasti sekä pakkauksia valmistavaan että pakkaavaan teollisuuteen.

Kiltaa luotsaa jäsenistä valittu 12 henkilön kiltaneuvosto, jossa kokouksia vetävät perinteisin seremonioin kiltavanhin, seremoniamestari ja pännänpyörittäjä. Kokousten henki on rento, mutta jämäkkä ja päätökset tehdään nopeasti turhia kyselemättä. Kiltakokouksen varsinainen tarkoitus on yritysvierailujen ohella yhteistyöverkostojen muodostaminen ja kollegoiden tapaaminen rennoissa merkeissä. Killan jäsenien etuihin kuuluu myös tämä käsissäsi oleva Pakkaus-lehti. Lisäksi kilta palkitsee vuosittain pakkausalalla ansioituneen henkilön Vuoden pakkari -arvonimellä.

Pakkauskillan kannalta vuosi 2017 alkaa uusissa tuulissa. Vuoden 2016 syyskokouksessa hyväksyttiin killan rekisteröityminen Pakkauskilta ry:ksi ja kiltaneuvosto on tämän jälkeen hoitanut asioiden käytännön järjestelyitä. Killan toiminta jatkuu kuten ennenkin ja nykyiset killistit jatkavat uudessa yhdistyksessä automaattisesti. Kiltaneuvosto suuressa viisaudessaan avasi myös sosiaaliseen mediaan vuoden alusta jäsenistön viestintää ja verkostoitumista helpottavat kanavat: sähköpostia voi lähettää osoitteeseen kilta@pakkauskilta.fi, Pakkauskilta ry -ryhmä löytyy Facebookista ja Pakkauskilta -ryhmä LinkedInistä. Pakkauskilta ry on saanut myös oman visuaalisen ilmeen, jonka logon on suunnitellut killan seremoniamestari Maija Olkkonen-Seppo Packdesign ID:stä.

Tämän uuden edessä, kuluvana vuonna, kilta viettää 50-vuotisjuhlaansa. Kiltaneuvoston tavoitteena on haastaa itsensä ja kaikki pakkarit kehittämään killan toimintaa entistä paremmaksi verkostoitumiskanavaksi meille kaikille. Ota haaste vastaan ja lähesty yllä mainittuihin kanaviin hyvillä ideoilla, edotuksilla tai muilla pakkariajatuksilla!

Hanna Lehtonen Kiltavanhin

bottom of page